
کتاب کارین یک خاطره
پدیدآورنده: جوزف کنراد
مترجم: محسن فخری
ناشر: لگا
« کارین: یک خاطره» روایت شگفتانگیزی است از وفا، خیانت، جلای وطن و نیاز مبرم به اعتراف؛ اعترافی که بهشکل روایتدرمانی در کار حل مشکل کارین و اضطرابهای درونی راوی است. یکی از مضمونهای اصلی داستانهای کنراد وفای به عهد و عمل به وظیفه است و تشریح این ماجرا که چطور انسان در لحظۀ موعود پایش میلغزد. روایت کارین همچون شباهت نامش به کِین (قابیل) داستان اسطورهای قتل برادر و سرگردانی نیز هست. خواننده میتواند در مواجه با داستانهای چندلایۀ کنراد گاهی اضطراب و پیچیدگی مفاهیم سیاسی را به کناری نهد و دل به شگفتی روایت و کلمات بسپارد.
کتاب آناتومی هاتایوگا
پدیدآورنده: دیوید کولتر
مترجم: ابوالفضل اللهدادی
ناشر: گل آفتاب
کتاب شبهای تهران
پدیدآورنده: غزاله علیزاده
ناشر: توس
عادت او بود که روی تخت، زیر پتو یا شمد، بهمناسبت فصل، دراز میکشید و چشمهایش را با شال سیاهش میپوشاند و داستانهایش را تقریر میکرد. از قدیم این شیوهی داستانسرایی او بود.
«شبهای تهران» از روی همین دستنوشتهی منشیها که گاه بهعلت تندنویسی، کلمهیی، جملهیی ناخوانا میافتاد بهزحمت و با شکیبایی خوانده شد و رونویسی و سرانجام بهزیور طبع آراسته شد…
کتاب خشم
پدیدآورنده: باب وودوارد
مترجم: پوریا حسنی
ناشر: مهراندیش
کتاب درآمدی بر نظریههای اجتماعی
پدیدآورنده: آلکس کالینیکوس
مترجم: اکبر معصومبیگی
ناشر: آگه
مسئله اصلی آلکس کالینیکوس، چگونگی وفق دادنِ تلقی راستکیش (ارتدکس) از عاملها ــ که اشخاص انسانی را اساساً آغازگران و پیشبرندگانِ کنش می انگارد ــ با این انگاره است که ساختارهای اجتماعی (از قبیل روابط تولید سرمایهداری) دارای نیروهای علی هستند.
از نگاه کالینیکوس عاملها هنگام عمل کردن، نیروهای خود را به کار می گیرند. برخی از این نیروها بهشکل متعارف و معمول، در هر پیکره سالم و بالغ انسانی وجود دارند: در واقع «انسان بودن» را تا حدی میتوان بهصورت داشتنِ این قوا تعریف کرد. اما قوای دیگری هم بهشکل ساختاری تعریف میشوند: به این معنا که به جایگاهی که کنشگرِ مورد بحث در ساختارهای غالب اجتماعی، بستگی دارند.
او برای ارجاع به این نیروها اصطلاحی که اریک اُلین رایت ابداع کرده است ــ یعنی قابلیتهای ساختاری ــ را به کار میبرد و تصریح دارد که ساختارهای اجتماعی تواناییهای خاصی را به عاملها میبخشند… این پیوند میان ساختارها و نیروها بهویژه در مارکسیسم بسیار مستحکم است: در اینجا مهمترین و یگانه ساختارِ اجتماعی، روابط تولید است که کوهن در کتاب نظریه تاریخ مارکس بهشکلی قاطع آن را “روابطِ قدرتِ مؤثر حاکم بر افراد و نیروهای مولد” توصیف میکند.
برتری این موضع از نظر کالینیکوس در این است که بدون سقوط به ورطه هر نوع تقدیرباوریِ ساختارگرایانهی آلتوسری، نیروهای علی را با ساختارها تطبیق میدهد. بنابراین میتواند با این ادعای مارکسیستهای انتخاب عقلانی سازگار باشد که تبیینهای اجتماعی دارای برخی «ریزبنیادها» هستند ــ یعنی نشان میدهند که چگونه موجودیت سازوکارهای اجتماعی و گرایشهای ساختاری منوط است به انگیزهها و منافعی که این تبیینها به کنشگران فردی نسبت میدهند ــ در حالی که طرحِ فروکاستِ مبتنی بر فردگرایی روششناختی ــ که پایهی چنین مدعایی است ــ را رد میکند.
کتاب ازدواجهای فیلیپس یورگ
پدیدآورنده: مارتین وادل
مترجم: اژدر انگشتری
ناشر: بیدگل
«این رمان وصف حال هیچ فرد معاصر خاصی نیست، ولی نویسنده امیدوار است خود آ نقدر معاصر باشد که تخیلاتِ از واقعیت نشئتگرفتهاش برای اینوآن مثلِ تجربههای شخصیشان به نظر بیاید.»
( مارتین والزر)
مارتین والزر، نویسنده و رماننویس معاصر آلمانی، پیش از آنکه نخستین رمان خود را منتشر کند، به نویسندگی برای برنامههای تلویزیونی و رادیویی مشغول بود؛ به واسطۀ همین شغل با طبقۀ مرفه نوظهوری که نتیجۀ شکوفایی اقتصادی آلمان در دهۀ ۱۹۵۰ میلادی بود در ارتباط بود؛ همین دستمایۀ والزر برای نوشتن ازدواجهای فیلیپسبورگ میشود؛ رمانی که بخشی از قدرت عظیمش را از تنش پایدار میان بالا و پایین و فرادستان و فرودستان به دست میآورد.
ازدواجهای فیلیپسبورگ داستان پیشرفت و سقوط روزنامهنگار جوان هانس بویمان در شهر اشتوتگارت است. داستان از منظر چهار زوج با گسستگیهای متفاوت دیده میشود که فقط از روی عادت و مصلحتاندیشی کنار هم ماندهاند. بسیاری این رمان را قویترین اثر والزر میدانند؛ نه فقط چون پرانرژی و رادیکال است و نه فقط به خاطر توصیفهای جزئینگرانه که هر خوانندهای را تحتتأثیر قرار میدهد. چیزی که این کتاب را تبدیل به اثر ادبی بزرگی کرده نحوۀ برخورد والزر با تابوهای زبانی است؛ که آنها را در حرکتی مداوم و بیسکته آنقدر صبورانه پیش میبرد تا سرانجام در صفحات آخر ریشههای دردناکشان آشکار شوند.
- تازههای نشر قبلی را از اینجا دنبال کنید.