
کتاب مرثیهای برای آرژانتین
پدیدآورنده: پاتریسیو پرون | مترجم: بهمن یغمایی | نشر نگاه
مرثیهای برای آرژانتین داستان تلخ مهاجرت و تبعید است. ماجرای دلخراش دیکتاتوریهای نظامی در آمریکای لاتین است. مادر و دختری به اجبار از زادگاه خود در آرژانتین کنده و پای به فرانسه مینهد. پدر زندانی است. ماجرا در خلال نامهنگاریهای دختر با پدر میگذرد.
در روند ماجرا، کنار آمدن با محیط تازه، تحول و دگرگونی جسمی دختر و سختیهای خو گرفته با زندگی جدید ما را با بیمنطقی ستم، محدودیت سیاسی و گرفتاریهای روزمرهی زندگی مهاجران بیشتر آشنا میکند. نویسنده با داستانی از زبان یک دختر نوجوان تصویری جذاب و البته دردناک از تاثیر سیاست بر زندگی آدمهای معمولی تصویر میکند
کتاب مجموعه خصوصی لیلی گلستان
پدیدآورنده: لیلی گلستان | نشر چشمه
لیلی گلستان در اینباره گفت: “تصمیم گرفتم مجموعه هنرهای تجسمیام را کتاب کنم. تابهحال در ایران هیچ مجموعهداری آثارش را در قالب کتاب نمایش نداده است. با خیلی ها صحبت کردم که بیایید همه این کار را بکنید، خیلیها گفتند ما دوست نداریم مردم بدانند ما چه چیزهایی داریم. این حرف برایم خیلی عجیب بود.
به نظرم مردم باید بدانند که سهراب سپهری، زنده رودی و سایر هنرمندهای مهم، چه کارهای دیگری کردهاند که هنوز کسی ندیده است. این کارها در خانه من است و دیده نشده و فقط کسانی که به خانه ام آمدند اینها را دیدهاند. باید همه این آثار را ببینند. من فکر کردم حتما این کار را انجام بدهم. بالاخره با نشر چشمه وارد صحبت شدم و این اتفاق افتاد. خیلی با من همراهی کردند و واقعاً درست و حرفهای رفتار شد.”
گلستان با اعلام اینکه در این کتاب ۱۳۳ کار چاپ شده است افزود: این کتاب دو مقدمه دارد، یکی مقدمه خودم و یکی مقدمه دکتر مجابی که خیلی جذاب نوشتهاند و تاریخ مجموعهداری در ایران را روایت کردهاند.”
کتاب نه مقاله در جامعهشناسی تاریخی ایران (نفت و توسعهی اقتصادی)
پدیدآورنده: محمدعلی کاتوزیان | مترجم: علیرضا طیب | نشر مرکز
مقاله های این کتاب در سه بخش متمایز تدوین شده اند.دو مقالهی بخش نخست به ویژگیهای جامعهی ایران در طول تاریخ و مقایسهی آن با جامعهی غربی میپردازند و میکوشند تفاوتهای دیرپای این دو را بنمایانند و ساختار جامعهی ایرانی را با الگویی نشان میدهند که جامی کم آب و پراکنده،نام گرفته است. در بخش دوم،اشارههایی به تاریخچهی تکوین نظریات توسعه در اقتصاد سیاسی شده و این نظریات بر اساس تجربههای تاریخی و عملی کشورهای مختف ارزیابی شدهاند.
آنگاه مسائل علمی و نظری توسعهی اقتصادی کشورهای صادر کنندهی نفت بررسی و وابستگیهای متقابل این اقتصادها با بقیهی جهان تحلیل شده است. مقالههای بخش سوم به برخی از مسائل روششناختی علم اقتصاد پرداخته،دربارهی تعدیلهای فکری و حرفهای لازم برای اصلاح روشها و نتیجههای این علم بحث کرده و به مسئلهی کاربست نظریههای توماس کون در مورد رشد دانش اقتصادی در مقایسه با نظریههای پوپر میپردازند و کاستیهای هر یک از این دیدگاههای را نشان میدهند.